13 sfaturi și trucuri pentru a folosi un kit de picturi pe numere (P)

vineri, 16 decembrie 2022, 20:30
4 MIN
 13 sfaturi și trucuri pentru a folosi un kit de picturi pe numere (P)

Unul dintre cele mai bune lucruri despre kiturile de picturi pe numere este că nu trebuie să fiți artist sau chiar să aveți talentul unui artist pentru a picta un tablou frumos. Nu trebuie decât să urmați instrucțiunile date și veți obține în final o operă de artă frumoasă pe care o puteți expune. Dragostea pentru artă, sau chiar și doar dorința de a fi creativ sunt singurele condiții pentru a picta cu succes cu ajutorul numerelor.

 

Sistemul de picturi pe numere sau „paint-by-number” este la fel de simplu ca 1, 2, 3, dar chiar și așa, există câteva sfaturi care vor face experiența un pic mai plăcută și produsul final ceva mai reușit. Iată câteva sfaturi pentru a vă face creația remarcabilă:

Sfat 1

Înainte de a începe, eliberați o zonă plată și întinsă. Aveți la îndemână o cană cu apă și un prosop de hârtie pentru a curăța pensulele.

Sfatul 2

Vopseaua dintr-un kit de picturi pe numere este o vopsea acrilică pe bază de apă (nu dăunează apei sau vieții marine). Se usucă foarte repede, așa că țineți vasele închise dacă le lăsați deoparte pentru o perioadă de timp. 

Sfat 3

Dacă vopseaua vi se pare foarte groasă, nu o amestecați cu ulei sau altceva, ci puteți amesteca o picătură sau două de apă cu o scobitoare. Adăugați doar o picătură sau două pe rând până când ajunge la consistența cu care vă simțiți confortabil.

Sfat 4

Vopseaua este, de obicei, suficient de groasă pentru a acoperi numerele de pe aceste planșe de colorat, dar în unele cazuri s-ar putea ca numerele să se vadă în continuare.  Acest lucru se datorează faptului că culorile mai deschise și unele culori, cum ar fi roșul, nu vor fi niciodată suficient de groase pentru a acoperi complet numărul. 

O idee bună este să folosiți un marker alb sau un creion de colorat pentru a acoperi numărul înainte de a picta.  Acest lucru va asigura că numărul nu se va vedea prin vopsea.

Sfat 5

Vopseaua se usucă rapid, ceea ce poate duce la murdărirea rapidă a pensulelor. Curățați pensulele în mod regulat într-o cană cu apă pentru a preveni acest lucru. De asemenea, asigurați-vă că vârfurile pensulelor sunt complet închise atunci când ați terminat cu ele pentru a preveni uscarea și despicarea.

Sfat 6

În general, este recomandat să lucrați de sus în jos la picturi pe numere, dar există persoane care aleg să lucreze în lateral, cu susul în jos sau după număr. Face parte din distracție să găsiți orice metodă care funcționează pentru dvs.

Sfatul 7

Unora le place să înceapă mai întâi cu culorile mai închise, deoarece acest lucru ajută la scoaterea în evidență a imaginii sau o face mai plăcută vizual pentru artist. Unora le place să înceapă cu culorile mai deschise, deoarece este mai ușor să „repare" ulterior locurile în care ați trecut peste linii cu culori mai închise. Asta în cazul în care depășirea liniilor vă deranjează! 

Uneori ni se pare mai ușor să pictăm cu o singură culoare pe rând, începând cu cele mai mari zone destinate culorii respective. Alteori, ne plictisim de o culoare, așa că amestecul o menține interesantă. Nu există reguli, găsiți ceea ce vă convine și pictați din toată inima!

Sfat 8

Vopseaua este foarte groasă, așa că, dacă pictați din greșeală cu culoarea greșită, ar trebui să fie în regulă să pictați peste ea. 

Sfat 9

Unele kituri au un vas de vopsea fără număr și doar cu un punct. Acea vopsea este, în mod normal, pentru zonele gri de pe pânză.

Sfat 10

Dacă vă simțiți puțin mai încrezător, puteți începe să „amestecați" culorile sau să „estompați liniile".  Aceasta este o tehnică folosită pentru a netezi liniile dintre culori pe pânzele pictate după număr.

Sfat 11

Dacă vreți ca pânzele să dureze ceva mai mult și să aibă un aspect profesional pe perete, le puteți sigila ulterior cu un sigilant pentru vopsea acrilică. Îl puteți cumpăra de la orice magazin de artă, cereți doar sigilant pentru vopsea acrilică. Pictați unul sau două straturi și gata!

Sfat 12

Expuneți-vă pânza cu mândrie!  După ce ați sigilat-o, agățați-o pe un perete. Unii producători vând rame special concepute pentru pânzele de 40 x 50 cm și vă puteți asigura că o puneți drept pe perete folosind un mic nivel galben.

Sfat 13

 Idei pentru resturile de vopsea:

– Amestecați vopseaua cu puțină apă, creând un efect similar cu cel al vopselelor de acuarelă. Puteți să vă jucați cu acest lucru sau să vă invitați copiii să se alăture distracției.

– Încurajăm să donați vopseaua sau pensulele rămase unei instituții sau școli pe care o cunoașteți aproape de dumneavoastră.

– Vă puteți exersa abilitățile de pictură pe o pânză albă, dacă vă simțiți în stare să o faceți.  Vedeți ce creativitate se deblochează în tine atunci când vi se pune în față o pânză albă.

 

Comentarii