16 milioane de lei de la Guvern pentru parcurile industriale de la Miroslava şi Leţcani

luni, 22 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 16 milioane de lei de la Guvern pentru parcurile industriale de la Miroslava şi Leţcani

Două parcuri industriale din judeţul Iaşi primesc, în premieră, finanţare prin legea bugetului de stat.

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Costel Alexe a anunţat ieri că Guvernul a inclus în bugetul aprobat săptămâna trecută câte 8 milioane de lei pentru parcurile din Miroslava şi Leţcani.

În primul caz, este vorba despre parcul din spatele Antibiotice, dezvoltat de Primăria Miroslava, care, ulterior, a intrat în parteneriat cu CJ Iaşi.

Acest parc are, deocamdată, un singur rezident: producătorul german Mennekes a inaugurat o fabrică de cabluri de încărcare auto şi are deja în plan construirea unei a doua fabrici, de data aceasta pentru staţii de încărcare în cazul vehiculelor electrice şi hibrid.

În ceea ce priveşte parcul de la Leţcani, acest proiect este vehiculat la nivelul CJ de mai mulţi ani, dar, până acum, iniţiativa a rămas la stadiul de idee.

„Prea mult a fost tergiversată această problemă, având în vedere că fosta administraţie PSD a judeţului Iaşi nu a fost capabilă nici măcar să mute nişte stâlpi de electricitate. În două luni a fost rezolvată această problemă. Mă bucur foarte mult că, într-un timp cât se poate de scurt, am reuşit să asigurăm şi finanţare pentru lucrările de dezvoltare în cele două parcuri industriale”, a comentat Alexe cu referire la stadiul înfiinţării unui parc industrial la Leţcani.

La rândul său, liderul de grup al PNL din CJ, Romeo Vatră, a declarat că primele firme care ar urma să concesioneze spaţii în parcul de la Leţcani ar putea face acest lucru într-un orizont de „1-2 ani”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii