25 de ani de la formarea comunităţii catolice române la Roma, celebrate cu colinde de la Iaşi

luni, 12 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 25 de ani de la formarea comunităţii catolice române la Roma, celebrate cu colinde de la Iaşi

Comunitatea catolicilor români de la Roma a marcat pe 8 decembrie primul jubileu, la 25 de ani de existenţă. Pentru a marca acest eveniment au fost organizate mai multe slujbe de Liturghie, la Grotte Celoni şi la San Vitale. 

La una dintre acestea, la San Vitale, au fost prezenţi şi ÎPS Aurel Percă (FOTO), arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti, dar şi PS Benoni Ambăruş, episcop auxiliar de Roma, care are origini din Iaşi. La finalul fiecărei celebrări liturgice, corul Juvenes Ecclesiae, unul dintre cele mai cunoscute coruri din Iaşi, a susţinut un concert de colinde.

După celebrarea de la San Vitale, PS Benoni a dat citire binecuvântării şi salutului Papei Francisc cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de existenţă a capelaniei catolicilor români de la Roma.

„Istoria comunităţii de la Roma a început după anii '90 şi s-a concretizat la 8 decembrie 1997, când a fost stabilită o capelanie pentru credincioşii catolici români care s-au stabilit la Roma sau în împrejurimi. La 25 de ani distanţă de acel fericit moment, comunitatea s-a adunat în jurul sfântului altar pentru a-i mulţumi Domnului pentru modul în care au crescut şi s-au maturizat în credinţă”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. 

Comentarii