Declaraţie de presă

26 mai, ziua în care am fost din nou uniți, ca un popor!

miercuri, 29 mai 2019, 08:10
2 MIN
 26 mai, ziua în care am fost din nou uniți, ca un popor!

Pe 26 mai, românii au decis la vot, mai presus de orice îndoială, că își vor țara în primul rând al națiunilor europene. Referendumul pentru Justiție independentă, lansat de președintele Klaus Iohannis, a fost validat, iar Partidul Național Liberal a devenit cea mai puternică voce politică a României. Era un rezultat destul greu de intuit în urmă cu câteva luni, dar care astăzi ne oferă un nou moment istoric al nației noastre.

Cei doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE ne-au adus pe marginea prăpastiei și ne-au pus pe o traiectorie de coliziune cu Uniunea Europeană. Împotriva voinței propriului popor, actuala putere ne-a trimis într-o aventură toxică a euroscepticismului și patriotismului de paradă. Pentru coaliția PSD-ALDE, lecția dată de români este usturătoare! Dacă până în prezent românii au cerut ajutor Europei, acum, în contextul politic zbuciumat de pe întregul continent, a devenit rândul României să dea o mână de ajutor Uniunii Europene. A făcut-o civilizat, la urne, arătând că suntem o țară care nu mai poate fi întoarsă de pe calea reformelor, care își merită cu mândrie locul între celelalte state europene, prin intermediul principiilor sănătoase pe care le împărtășește.

Românii au văzut ce înseamnă Europa, cu beneficiile și drepturile pe care le oferă. Astfel, avem o Diaspora implicată activ în tot ce înseamnă viață civică pentru țară. Prin numărul uriaș de români care s-au prezentat la secțiile de vot în străinătate, s-a demonstrat că suntem parte a aceluiași popor, indiferent dacă suntem între granițele aceleiași țâri sau în afara lor!

Dincolo de momentul bucuriei câștigării alegerilor, nu avem voie să uităm și să iertăm umilința la care românii din Diaspora au fost supuși din nou. Au fost obligați să stea la cozi interminabile, în fața secțiilor de vot din Europa, de aceleași personaje macabre ale guvernării PSD-ALDE! Oamenii ne-au învestit cu încredere, iar noi acum trebuie să luptăm pentru a le face dreptate!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

Comentarii