4 morți și 19 dispăruți după uriașul incendiu din Valencia într-un bloc administrat de o româncă

vineri, 23 februarie 2024, 08:36
2 MIN
 4 morți și 19 dispăruți după uriașul incendiu din Valencia într-un bloc administrat de o româncă

S-a dezlănțuit iadul joi seară în Spania. Un complex rezidențial din Valencia, unde trăiește o importantă comunitate de români, a fost înghițit de flăcări uriașe, care s-au extins cu o repeziciune uluitoare.  Cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute. Alți 14 oameni sunt răniți, inclusiv un copil și șase pompieri.

Salvatorilor le-a fost imposibil să intre apoi printre dărâmături pentru a verifica dacă mai există victime. Un trup neînsuflețit, carbonizat, a fost filmat printre ruine de o dronă.

Potrivit presei locale, de administrarea clădirii mistuite de flăcări se ocupa o româncă. Ea le-a povestit jurnaliștilor că totul s-a întâmplat foarte repede.

Înainte de a se dezlănțui iadul, câțiva martori au filmat primele flăcări izbucnite. După cum se vede în imagini, inițial, focul a cuprins un apartament aflat la etajul șapte al unuia dintre blocuri.

Flăcări uriașe au devorat cele 14 etaje ale construcției. Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să-i caute pe cei 19 dispăruți. Focul a izbucnit joi, la ora locală 17 și, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde. Flăcările și temperaturile ridicate continuă să facă imposibil accesul în interiorul apartamentelor. Nu este clar câți dintre locatari erau acasă.

Presa locală relatează că focul a pornit de la etajul cinci și s-a extins rapid la nivelurile superioare din cauza vântului. A distrugs întreaga clădire și s-a extins și la un bloc adiacent din același ansamblu rezidențial. Unii vecini au încercat să se salveze treacând dintr-un apartament în altul prin balcoane. Primarul orașului Valencia a anunțat că va declara zile de doliu în oraș. Serbările programate pentru acest weekend au fost suspendate.

 

Comentarii