6 ani de închisoare după o simplă îmbrânceală, în timp ce ducea gunoiul

vineri, 14 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 6 ani de închisoare după o simplă îmbrânceală, în timp ce ducea gunoiul

O simplă îmbrânceală a avut ca urmare o pedeapsă de aproape 6 ani de închisoare. Situaţia ar fi putut fi încă şi mai gravă, dacă victima nu ar fi suferit decât răni uşoare. Dar cazul ar fi putut nici să nu existe, dacă un ieşean nu ieşea să ducă gunoiul sau victima sa nu se oprea pentru a sta de vorbă.

Constantin Fuştei şi A.T. locuiau în acelaşi bloc din Podul de Piatră, uşile apartamentelor aflându-se faţă în faţă. Relaţiile dintre cei doi vecini erau tensionate, Fuştei consumând deseori alcool. Pe 31 mai, A.T. a plecat la cumpărături. La ieşirea din bloc, s-a întâlnit cu o vecină, iar cele două au început să stea de vorbă.

După aproximativ 5 minute, Fuştei a ieşit şi el pentru a duce gunoiul. La întoarcere, a împins-o uşor pe A.T. Aceasta i-a spus să o lase în pace şi s-a întors cu spatele, moment în care bărbatul a împins-o cu putere şi a intrat în bloc. Femeia a căzut pe aleea de beton din faţa imobilului. A suferit mai multe zgârieturi şi vânătăi, dar şi o fractură a braţului, ca şi deteriorarea protezei dentare. A avut nevoie de o lună şi jumătate de îngrijiri medicale. Ea a fost totuşi norocoasă, întrucât la marginea aleii se aflau şase bare de fier beton ascuţite, orientate cu vârful în sus. Femeia a căzut însă lângă ele. Fuştei a fost judecat pentru lovire sau alte violenţe, recunoscându-şi faptele în faţa instanţei.

„Inculpatul a săvârşit infracţiunea în plină zi, de faţă cu alte persoane, asupra unei persoane în vârstă de 73 de ani, fapt ce indică o mare îndrăzneală în săvârşirea de fapte antisociale. Aceste circumstanţe arată atitudinea total indiferentă a inculpatului faţă de lezarea integrităţii fizice altei persoane, o lipsă de respect accentuată faţă de integritatea fizică a altei persoane şi, nu în ultimul rând, dispreţ faţă de valorile sociale şi morale intrinseci fiinţei umane”, au precizat magistraţii Judecătoriei.

Fuştei a fost judecat ca recidivist, el fiind condamnat în 2008 la 15 ani de închisoare pentru omor calificat. Fusese eliberat condiţionat în noiembrie 2017. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, la care se vor adăuga cele 1.406 zile rămase neexecutate din pedeapsa anterioară. După eliberare, lui Fuştei îi va fi interzis să se mai apropie de A.T. la mai puţin de 100 de metri timp de 5 ani, ca şi să comunice cu aceasta. 

Comentarii