A bătut un şofer pentru că parca prea încet. A claxonat prelung, apoi l-a pocnit în față

luni, 07 februarie 2022, 02:59
2 MIN
 A bătut un şofer pentru că parca prea încet. A claxonat prelung, apoi l-a pocnit în față

Un şofer a fot bătut de un altul pentru că nu a parcat destul de repede. Cazul a ajuns în instanţă, Judecătoria decizând vineri condamnarea bătăuşului.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 26 noiembrie 2018. Andrei S. ajunsese acasă şi încerca să-şi parcheze automobilul Mercedes în curte. A început manevra de intrare cu spatele, blocând astfel temporar drumul, tocmai când se apropia şi un VW Passat condus de Emanuel Amarandei. Acesta a oprit în dreptul Mercedes-ului, claxonând insistent. Cum şoferul Mercedesului nu mai putea continua manevra de parcare, fiind blocat de Volkswagen-ul lui Amarandei, Andrei S. a coborât din maşină şi i-a cerut lui Amarandei să nu mai claxoneze şi să se retragă puţin, cât să aibă loc pentru a manevra. Solicitarea l-a indignat pe Amarandei, care a coborând din maşină şi l-a lovit pe Andrei S. de câteva ori cu pumnii, în zona feţei. Scena a fost văzută de soţia lui Andrei S., aflată în casă, dar şi de un vecin, ambii depunând ulterior mărturie.

Amarandei a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe. Andrei S. s-a constituit parte civilă, cerând despăgubiri materiale de 3.348 lei, reprezentând contravaloarea ochelarilor şi a telefonului, distruse în timpul incidentului, dar şi daune morale de 5.000 euro. Magistraţii Judecătoriei au aprobat suma cerută ca daune materiale, dar au cenzurat daunele morale la doar 4.000 lei. Ei au luat în calcul în favoarea lui Amarandei vârsta de doar 20 de ani, lipsa antecedentelor penale, dar şi faptul că de la incident au trecut trei ani în care acesta nu mai săvârşise nicio faptă reprobabilă. Sentinţa dată vineri a fost de 5 luni de închisoare, cu amânarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Eventualul apel împotriva sentinţei poate fi înaintat în decurs de 10 zile.

Comentarii