A chemat Poliţia prin 112 după un conflict la tejghea, apoi i-a luat la bătaie şi pe oamenii legii veniţi acolo

vineri, 09 iunie 2023, 01:51
3 MIN
 A chemat Poliţia prin 112 după un conflict la tejghea, apoi i-a luat la bătaie şi pe oamenii legii veniţi acolo

După ce a chemat poliţia în urma unui conflict minor, un ieşean a făcut scandal şi s-a luat tocmai de oamenii legii. S-a ales cu o amendă severă, dar şi cu un dosar penal pentru ultraj.

 

În seara zilei de 14 august 2019, o patrulă de poliţie s-a deplasat la Ciric, ca răspuns la un apel la 112 care semnala o agresiune. Ajunşi la faţa locului, aveau să constate că lucrurile stăteau cu totul altfel. Telefonul la 112 fusese dat de Corneliu Argenti. Acesta voise să achite cu cardul o băutură alcoolică cumpărată de la o tarabă. Sistemul POS nu era însă funcţional, între Argenti şi vânzător izbucnind o dispută verbală. Departe de a fi fost agresat, Argenti fusese cel care îl înjurase şi îmbrâncise pe vânzător. Poliţiştii şi-au continuat acţiunea, încercând să o legitimeze şi pe soţia lui Argenti, care asistase la conflict. Aflat în stare de ebrietate, bărbatul s-a manifestat agresiv, insultându-i. În cele din urmă, oamenii legii l-au încătuşat şi l-au condus la Secţia 4 Poliţie. Acolo, Argenti şi-a continuat spectacolul, adresându-i-se agentului B.P.C. cu apelativul de „vagabond ordinar”, spunându-i „mai lasă vrăjeala, măi, şmechere, măi, p… că nu semnez niciun proces-verbal”. Apoi, a încercat să-l lovească pe un al doilea agent, aflat de faţă.

Cum bărbatul era în continuare agresiv, a fost dus la Institutul de Psihiatrie Socola, în vederea internării şi tratamentului. Aici, scandalul a continuat, Argenti trecând la ameninţări. „Eu în două ore plec de aici, iar când ies vă caut şi vă tai bucăţi. Vă dau foc la maşini. Vin peste tine, măi, m…, să-ţi dau la m…, măi c…. Aveţi familie. Dacă ai familie şi copii, atunci o să plângă după tine. În viaţa civilă nu te apără nimeni. Ai înţeles? Şi o să fii o victimă. Nu ai să mai poţi funcţiona câteva luni”, s-a adresat acesta agentului B.P.C. Pentru scandalul provocat, Argenti a fost amendat contravenţional cu 5.500 lei, dar a fost şi trimis în judecată pentru ultraj.

În faţa anchetatorilor, bărbatul şi-a recunoscut fapta, punând-o pe seama problemelor familiale, a consumului de alcool şi a tratamentului cu antidepresive. De altfel, el figura în registre cu 20 de internări pe parcursul episoadelor depresive. Magistraţii Judecătoriei nu au reţinut în favoarea lui Argenti nicio circumstanţă atenuantă, dar au precizat că el fusese deja sancţionat, prin amendă. Timpul trecut de la comiterea faptei a fost apreciat ca suficient pentru ca incertitudinea juridică în care s-a aflat să reprezinte un avertisment serios. Ca urmare, ei s-au decis asupra unei pedepse de 9 luni de închisoare, dar cu amânarea executării pe durata unui termen de încercare de doi ani. Opinia judecătorilor nu a fost acceptată însă de procurori, care au declarat apel împotriva sentinţei. Dosarul urmează să fie reanalizat după vacanţa judecătorească, pe 20 septembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii