A condus beat, a făcut accident şi a fugit. Judecătorii i-au dat închisoare cu suspendare, pentru că are 4 copii în întreţinere

miercuri, 30 august 2023, 01:50
2 MIN
 A condus beat, a făcut accident şi a fugit. Judecătorii i-au dat închisoare cu suspendare, pentru că are 4 copii în întreţinere

Un șofer a rămas liber după ce băut fiind, a provocat un accident și a fugit de la locul acestuia. Magistrații Judecătoriei nu l-au considerat un pericol public.

Lucian Tarcan mersese în dimineața zilei de 16 ianuarie a anului trecut, împreună cu fratele său, la un magazin din satul Goruni, comuna Tomești. Timp de două ore și jumătate, au băut cu doi cunoscuți vin fiert, coniac și bere, după care cei doi și-au văzut de treburi. S-au întors la bar în jurul orei 13.00, regăsindu-l pe Tarcan acolo. Acesta le-a propus să-l însoțească până la o benzinărie din Iași, pentru a-și cumpăra combustibil pentru o drujbă. Deși băut zdravăn, Tarcan s-a urcat la volanul Opelului său, plecând cu cei doi spre Iași. Intrat pe DN 28, în dreptul magazinului Penny Market din Tomești, a încercat să depășească mașinile din fața sa, încălcând linia continuă. Venind din sens contrar, șoferul unui VW a reușit cu greu să evite un accident, virând dreapta, dar Opelul lui Tarcan tot i-a rupt oglinda. În continuare, Tarcan a acroșat un taxi aflat în spatele VW-ului, proiectându-l în șanț. În urma accidentului, au fost răniți șoferul taxiului și cei doi pasageri ai acestuia. Una dintre victime a suferit o fractură a brațului, dar nu s-a constituit ulterior parte civilă.

Tarcan nu a așteptat venirea poliției. A oprit mașina, dar numai pentru a-și recupera de pe jos una dintre tăblițele de înmatriculare, după care a plecat iar. A fost identificat însă cu ușurință și reținut după aproximativ trei ore, în Tomești. Retrospectiv, i-a fost calculată o alcoolemie teoretică de 2,65‰ în sânge. Și-a recunoscut fapta și a beneficiat din plin de bunăvoința judecătorilor. Aceștia au luat în considerare faptul că bărbatul, zilier, avea patru copii minori în întreținere. A fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, dar la doar 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, i-a fost interzis să se mai urce la volan timp ce 5 ani. 

Comentarii