A dat foc la casa abia cumpărată şi admira din stradă flăcările

marți, 09 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 A dat foc la casa abia cumpărată şi admira din stradă flăcările

Anterior, îşi fugărise de acasă soţia şi fiica minoră. Judecătorii au decis să-i interzică timp de doi ani să mai intre prin cârciumi.

 

Întors beat acasă, un ieşean din Bălteni-Probota şi-a ameninţat soţia cu moartea, obligând-o să fugă împreună cu fiica sa. Apoi, a dat foc la casa abia cumpărată, privind încântat cum arde. Pompierii nu au mai putut salva nimic.

Faptele s-au petrecut la începutul lunii august. În jurul orei 17.30, Mihai Vornicu a venit la domiciliu în stare avansată de ebrietate. Fără niciun motiv, a început să-i adreseze soţiei injurii, ameninţând-o cu acte de violenţă, şi chiar cu moartea. A încercat să o lovească, dar femeia a fugit din curte, împreună cu fiica sa minoră. Imediat, Vornicu a mers în curtea alăturată unde se afla o casă pe care soţia sa o cumpărase la începtul anului. Cu o piatră, a spart geamurile şi uşa, apoi a dat foc acoperişului de stuf. Acesta s-a aprins imediat, focul extinzându-se cu repeziciune. Soţia lui Vornicu a chemat pompierii, dar aceştia nu au mai putut salva casa. Bărbatul a rămas la faţa locului, privind indiferent cum arde casa. „Instanţa nu poate ignora atitudinea de dispreţ şi totală lipsă de empatie a inculpatului care, după izbucnirea focului, fiind surprins de camera telefonului mobil al fiicei acestuia, cu mâinile în şold, se uita la incendiul pe care tocmai îl provocase, fără să schiţeze un gest de a stinge focul sau de a anunţa autorităţile, existând riscul iminent ca, pe fondul căldurii excesive din atmosferă şi a materialelor foarte uscate şi uşor inflamabile din care era construită casa, focul să se extindă uşor la celelalte gospodării sau chiar la propria locuinţă, urmare putând avea consecinţe dezastruoase”, aveau să reţină judecătorii.

Vornicu a fost trimis în judecată pentru ameninţare şi distrugere, fapte pedepsite de Codul Penal cu până la 1 an, respectiv 7 ani de închisoare. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere cu o treime a limitei maxime de pedeapsă. În plus, femeia şi-a retras ulterior plângerea pentru ameninţare, Vornicu fiind judecat doar pentru distrugere. Lipsa antecedentelor penale i-a făcut pe magistraţii Judecătoriei să-l condamne la doar 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul acestei perioade, lui Vornicu i s-a interzis să poarte arme, dar şi să intre în baruri, cluburi sau alte localuri unde se consumă băuturi alcoolice. 

Comentarii