A dat vina pe fiică pentru a se justifica de ce a condus băut

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 A dat vina pe fiică pentru a se justifica de ce a condus băut

Prins băut la volan, un ieşean din Târgu Frumos a dat vina pe fiica sa, aflată în maşină. Scuza nu a ţinut, şoferul ajungând în faţa judecătorilor. A scăpat totuşi ieftin.

Conform propriilor declaraţii, Emilian Dumitrescu se oprise după serviciu la un bar cu un coleg. În decurs de o oră şi jumătate, băuse două beri şi 100 ml de coniac. De acolo, mersese acasă pe jos.

Urma să meargă cu fiica sa de 15 ani la o sală de sport din oraş, la aproximativ un kilometru distanţă. Ar fi trebuit să meargă pe jos, dar fata îl rugase să o ducă cu maşina, pentru că îi era frig. Atrăsese atenţia poliţiştilor prin faptul că nu avea farurile aprinse. Probele biologice au stabilit o alcoolemie de 1,7‰ în sânge.

Dumitrescu a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Audiată, fiica acestuia a confirmat varianta prezentată de şofer, precizând totuşi că nu ştia că acesta băuse.

Dumitrescu se afla la prima întâlnire cu legea din postura de inculpat, iar plimbarea băut la volan nu dusese la vreun accident, aşa că magistraţii Judecătoriei Paşcani au fost îngăduitori. Şoferul a fost condamnat la 10 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Sentinţa nu i-a convenit lui Dumitrescu, care a atacat-o cu apel. Contestaţia acestuia urmează să fie judecată de Curtea de Apel la jumătatea lunii decembrie. (A.Z.)

Comentarii