A fost asasinată Daria Dughina de serviciile secrete rusești? Unii analiști străini par convinși că da

marți, 23 august 2022, 19:26
2 MIN
 A fost asasinată Daria Dughina de serviciile secrete rusești? Unii analiști străini par convinși că da

Unii analiști străini specializați în probleme legate de Rusia afirmă că este probabil ca Daria Dughina, fiica unuia dintre ideologii președintelui Vladimir Putin, să fi fost asasinată de serviciile secrete rusești.

Varianta oficială a Rusiei, prezentată luni de FSB, Serviciul Federal de Securitate al țării, este că atacul asupra fiicei lui Aleksandr Dughin a fost comis de Natalia Vovk, o ucraineancă născută în 1979, care a sosit în Rusia în luna iulie alături de fiica ei în vârstă de 12 ani și a petrecut o lună de zile pregătind atacul.

Potrivit versiunii rusești a evenimentelor, presupusa atacatoare a participat sâmbătă seara la un eveniment în apropierea Moscovei, la care se aflau și Dughina și tatăl ei, înainte de a declanșa o „explozie controlată” a mașinii în care se aștepta să se afle Aleksandr Dughin.

Ea ar fi fugit apoi din Rusia în Estonia, trecând granița dintre cele două țări.

Estonia a respins ferm acest lucru, ministrul eston de Externe Urmas Reinsalu declarând marți într-o intervenție televizată că „privim asta drept o instanță dintr-o foarte lungă serie de provocări ale Federației Ruse și nu avem nimic în plus de declarat în momentul de față”.

Poliția estoniană a precizat luni că Rusia nu a făcut nicio solicitare oficială cu privire la Vovk.

Estonia neagă că presupusa asasină a Dariei Dughina se află pe teritoriul său

Indrek Kannik, directorul Centrului Internațional pentru Apărare și Securitate, un think-tank de la Tallinn, a declarat pentru jurnaliștii de la Financial Times că atacul ar putea să fi fost o operațiune de tip „steag fals” pusă la cale de Rusia.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii