A început Jazz Festival Iaşi 2023, la Casa Studenţilor: intrarea gratuită. Iată programul!

marți, 17 octombrie 2023, 21:10
2 MIN
 A început Jazz Festival Iaşi 2023, la Casa Studenţilor: intrarea gratuită. Iată programul!

Cea de-a XIII-a ediţie a Iaşi Jazz Festival are loc în perioada 17-19 octombrie 2023, la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS). O serie de evenimente ce au în prim-plan momente muzicale de jazz vor începe zilnic de la ora 19:00. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Festivalul s-a desfăşurat în două etape, prima dintre ele având loc în perioada martie-mai 2023, când concurenţii au trimis înregistrări online la una dintre cele trei secţiuni: Interpretare, Creaţie şi Debut. Juriul, alcătuit din Alex Vasiliu – jurnalist, muzicolog, profesor, Maria Alexa – interpretă jazz, George Vanvo – redactor muzical la Radio Iaşi, a selectat câştigătorii. În această săptămână, are loc cea de-a doua etapă a festivalului, când laureaţii, tineri muzicieni din ţară şi din Iaşi, vor performa într-un concert live pe scena sălii „Gaudeamus” de la Casa de Cultură a Studenţilor.

„Iaşi Jazz Festival este dedicat descoperirii potenţialului tinerilor muzicieni aflaţi în demersul căutărilor direcţiilor proprii în domeniul muzicii de jazz, precum şi stimulării studenţilor în curs de afirmare, oferind mentorat de înaltă ţinută profesională, inspiraţie către noi oportunităţi de studiu şi perfecţionare, conectarea cu fenomenul muzical actual, un mediu deschis către autentic şi creativitate”, a declarat coordonatorul Clubului de Muzică „Richard Oschanitzky”, Romeo Cozma.

Marţi, 17 octombrie 2023, la sala „Moldavia” a CCS Iaşi, a avut loc un workshop intitulat „Improvizaţia între teorie şi practică”.

Miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 19, în sala „Gaudeamus”, va avea loc Gala Premiilor Iaşi Jazz Festival, urmată de un concert live susţinut de laureaţii concursului de creaţie şi interpretare. Evenimentul va fi prezentat de Ana Maria Alexa şi George Vanvu.

În încheierea festivalului, joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, tot în sala „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenţilor, iubitorii de jazz vor avea ocazia să participe la proiectul muzical al Luizei Zan Quintet: „In my village”. Acest concert va include o serie de lucrări în primă audiţie de pe noul album lansat anul acesta de solista de jazz.

Iaşi Jazz Festival este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky”.

Comentarii