A murit fostul primar al New Yorkului, David Dinkins, singurul afro-american ajuns în acest post

marți, 24 noiembrie 2020, 14:39
1 MIN
 A murit fostul primar al New Yorkului, David Dinkins, singurul afro-american ajuns în acest post

Fostul primar al New Yorkului, David Dinkins, care a fost şi primul şi până acum singurul afro-american ajuns în acest post, a încetat din viaţă luni la domiciliul său, la vârsta de 93 de ani, au anunţat media americane.

Victoria istorică a lui Dinkins la alegerile din 1989 a fost rapid eclipsată de o creştere a criminalităţii şi a tensiunilor rasiale care au subminat realegerea sa pentru un nou mandat, în 1993.

Decesul lui David Dinkins a survenit la puţin mai mult de o lună după ce soţia sa Joyce a încetat din viaţă, la 11 octombrie.

În cele două decenii trecute după ce a plecat de la primărie, Dinkins a predat la Universitatea Columbia, s-a implicat în acţiuni caritabile şi a mai apărut doar ocazional în public, rămânând în general o prezenţă discretă.

În 1995, Dinkins a fost supus unui triplu bypass coronarian, iar 13 ani mai târziu a suferit o altă intervenţie la valvă. În 2013 a văzut lumina tiparului autobiografia sa "A Mayor's Life: Governing New York's Gorgeous Mosaic" ("Viaţă de primar: Să guvernezi extraordinarul mozaic newyorkez"), titlul care redă cea mai cunoscută expresie folosită de Dinkins din cei patru ani petrecuţi la City Hall.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii