Acneea corporală, problemă de sezon

sâmbătă, 09 ianuarie 2021, 18:12
2 MIN
 Acneea corporală, problemă de sezon

Acneea corporală este o problemă de sezon. Aflați de ce apar coșurile în diverse zone ale corpului.

COȘURI PE BRAȚE. De ce apar? „Micile umflături cu vârf alb sau roșu apărute pe brațe ar putea fi indica o afecțiune numită „keratosis pilaris” – nu acneea clasică”, arată medicul dermatolog Heidi Waldorf, director al secției de dermatologie cosmetică și laser în cadrul Mount Sinai Hospital. Această afecțiune genetică presupune acumularea de keratină în exces, o proteină ce blochează foliculii de păr.

COȘURI PE SPATE. „Coșurile apărute aici sunt de obicei cauzate de modificări hormonale, care sporesc producția de sebum, dar și bacterii”, spune Dr. Gohara. O cauză ascunsă: balsamul pentru păr. Dacă nu te clătești bine, pot rămâne resturi pe piele, care blochează porii.

COȘURI PE PIEPT. „Bustierele pentru sport și sutienele cu push-up creează fricțiune și colectează transpirație, sebum și bacterii”, spune Gohara.  Această combinație poate duce la foliculită, care poate  semăna cu acneea tradițională, provocată de sebum, dar de obicei este o consecință a foliculilor de păr infectați.

COȘURI PE FESE. La fel ca pe piept, coșurile de pe fese sunt mai degrabă foliculită, cauzată de chestiile în care transpiri – pantaloni de fitness, blugi skinny, dar și de statul pe scaun ore în șir.

Aflați remediile de pe cosmopolitan.ro.

Comentarii