Administratorii Aeroportului Iași, ţinuţi în mandate încă patru luni

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Administratorii Aeroportului Iași, ţinuţi în mandate încă patru luni

Reuniţi în şedinţă de îndată, consilierii judeţeni au decis prelungirea cu patru luni a mandatelor administratorilor Aeroportului Iaşi. Selectat ultima dată în 2017, mandatul Consiliului de Administraţie expiră pe 11 octombrie, dar Consiliul Judeţean încă nu a lansat procedura de selecţie a noilor membri.

 Vicepreşedintele Marius Dangă, în atribuţiile căruia intră aerogara, a explicat că are deja două scrisori de aşteptări – un fel de foaie de parcurs pentru dezvoltarea Aeroportului în următorii patru ani – şi că urmează să fie contopite într-un singur set de obiective de atins. Liderul grupului PSD din CJ, Cristian Stanciu, a reproşat graba adoptării proiectului de hotărâre în acest sens, deşi se ştia data la care expiră mandatul actualilor administratori. Odată adoptat, proiectul prevede că mandatele celor cinci, câţi administratori sunt acum, sunt prelungite până pe 11 februarie 2022. Extinderea lor este menită să asigure continuitatea etapelor ce trebuie parcurse pentru lansarea extinderii infrastructurii aeroportuare, de la obţinerea fondurilor europene, până la iniţierea licitaţiei pentru contractul de construire a unui terminal de pasageri.

Amintim că regia, cu sprijinul CJ, încearcă să obţină finanţare europeană pentru construirea unor facilităţi moderne în cadrul unui proiect estimat iniţial la 75 de milioane de euro, dar care a "crescut" între timp şi ca durată (dincolo de 2023), şi ca valoare (aproximativ 90 de milioane de euro).

Comentarii