Afacerea BMW: Doar firma prietenului lui Iohannis a depus ofertă pentru achiziţia a 75 de motociclete

marți, 04 octombrie 2022, 09:27
1 MIN
 Afacerea BMW: Doar firma prietenului lui Iohannis a depus ofertă pentru achiziţia a 75 de motociclete

Poliţia Română vrea să cumpere în perioada următoare 75 de motociclete care să aibă cutie de viteze cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kw şi o viteză maximă de minim 200 km/oră. 

Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitaţie mai mare a Poliţiei, însă pentru motociclete este o singură ofertă depusă de Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis. Şi motocicletele de acum ale Poliţiei sunt tot BMW.

Dincolo de controversata achiziţie a 600 de BMW-uri, Poliţia Română mai are demarate 2 mari licitaţii, de zeci de milioane de euro, pentru care a primit deja câteva oferte. Cea mai recentă licitaţie de autovehicule a fost demarată de Poliţie la sfârşitul lunii iulie 2022, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Valoarea estimată fără TVA a acordului cadru este de peste 284,8 milioane de lei (57,7 milioane euro).

Contractul este împărţit în 12 loturi, dar 6 loturi de produse au fost anulate din diverse motive, precum lipsa ofertelor până la termenul limită ori faptul că ofertele nu au fost criptate sau ofertanţii nu au răspuns la toţi factorii de evaluare solicitaţi.

Cititi materialul complet pe hotnews.ro

 

Comentarii