Afaceristul care a înlocuit motorina cu ulei de soia şi-a aflat sentinţa

Două condamnări a adunat controversatul afacerist Adrian Zahariea.

joi, 11 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Afaceristul care a înlocuit motorina cu ulei de soia şi-a aflat sentinţa

Un controversat om de afaceri din Iaşi va sta cinci ani şi patru luni în spatele gratiilor după ce judecătorii i-au adunat condamnările. Adrian Zahariea a fost condamnat la începutul acestui an la 4 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală, însă judecătorii nu au luat în calcul atunci şi o pedeapsă mai veche, cu suspendare, pe care individul o primise în trecut. 

Zahariea se află deja în spatele gratiilor. El a devenit celebru în Iaşi după ce a deţinut firma care ridica maşinile din Iaşi, dar şi mai multe staţii PECO din oraş. De altfel, condamnarea mai veche pe numele lui Zahariea a fost dată pentru evaziune fiscală după ce bărbatul a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce băga ulei de soia într-o staţie de alimentare care, teoretic, ar fi trebuie să alimenteze cu motorină maşinile clienţilor. Cel de-al doilea dosar a fost tot de evaziune fiscală, Zahariea fiind acuzat că a prejudiciat statul de aproximativ 500.000 de euro.

În acelaşi dosar, alte trei persoane, Diamanta Stănescu, Cătălin Stănescu şi Corneliu Chiriac, au fost achitate, în timp ce Mihai Mărgărint a fost condamnat la trei ani de închisoare. Toţi au fost trimişi în judecată încă din 2015, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală sau spălare de bani. În acest caz, statul a fost păgubit după ce persoanele implicate au înregistrat operaţiuni fictive şi, ulterior, au dedus TVA-ul. Adrian Zahariea a deţinut o firmă care, în trecut, s-a ocupat cu ridicarea maşinilor parcate ilegal în Iaşi. 

Comentarii