Agronomia vrea să inaugureze noi programe de studiu în engleză şi franceză

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Agronomia vrea să inaugureze noi programe de studiu în engleză şi franceză

În anul universitar care va începe din octombrie 2022, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” îşi propune să crească numărul programelor de studiu în limbă engleză pentru studenţii străini. Conform rectorului, prof.dr. Gerard Jităreanu, în momentul de faţă numărul studenţilor străini care studiază în engleză la USV Iaşi este în creştere de la un an la altul cu circa 50 de noi aplicanţi în fiecare an. 

Ei studiază momentan la Facultatea de Medicină Veterinară, unde a fost solicitată deja o vizită a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru a creşte cifra de şcolarizare şi pentru a putea primi mai mulţi tineri. Un alt plan este de a deschide noi programe, care sunt deja în pregătire şi urmează a fi solicitată acreditarea şi pentru ele.

„Numărul studenţilor este în creştere, sunt 50 de tineri în plus de la un an la altul la Medicină Veterinară, este un număr bun pentru noi şi intenţionăm ca din anul viitor să oferim posibilitatea de a studia în limba străină şi la alte facultăţi, precum Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere. Dar şi să deschidem programe în limba franceză”, a explicat prof.dr. Gerard Jităreanu.

Acesta a mai precizat că în ceea ce priveşte admiterea de anul viitor, deşi cifrele nu au fost aprobate încă la nivel guvernamental, Agronomia a cerut cu circa 10% mai multe locuri la buget pe care speră să le primească, fiind concentraţi acum pe dezvoltarea de strategii pentru ocuparea acestor poziţii. „Sperăm ca prin toate acţiunile pe care le facem să atragem un număr de candidaţi ca să ocupăm toate locurile pe care le vom scoate la concurs”, a mai precizat rectorul. 

 

 

Comentarii