Ajutaţi o mamă să-i doneze măduvă fiului său de 13 ani bolnav de leucemie!

sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 02:58
2 MIN
 Ajutaţi o mamă să-i doneze măduvă fiului său de 13 ani bolnav de leucemie!

Băiatul de 13 ani este bolnav de leucemie şi doar un transplant medular îl poate salva. Mama sa este compatibilă. Familia mai are nevoie de 25.000 de euro pentru o operaţie care se poate face în străinătate.

Antonio Hoinaru, un copil de doar 13 ani, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică trombocitară cu anemie severă are nevoie de ajutorul nostru pentru a lupta cu greutăţile acestei boli. Băiatul trebuie să treacă printr-un transplant medular care se face într-o clinică din străinătate, iar mama sa este din fericire compatibilă, însă costurile, de peste 100.000 de euro sunt cu mult peste putinţele părinţilor. Până acum, prin intermediul Asociaţiei „Salvează o inimă“ au fost strânşi cu ajutorul oamenilor 75.000 de euro, însă aceştia nu sunt de ajuns.

Totul a început din luna mai a anului trecut când copilul s-a simţit rău, având erupţii pe picioare şi vărsături. La primul consult, medicul a crezut că este vorba doar despre „vărsat de vânt“, dar a fost trimis la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ unde după cinci zile de investigaţii medicale amănunţite i s-a pus diagnosticul crunt.

„La început, Antonio nu a înţeles prin ce trece, cât de gravă este boala de care suferă. Dar, tot auzind din discuţiile medicilor cu mama lui, termenii medicali necunoscuţi, a căutat pe Internet ce înseamnă chimioterapie, transfuzie, leucemie. A fost devastat. Încerca din răsputeri şi nu reuşea să găsescă răspunsuri la nenumăratele întrebări care îi fulgerau mintea: De ce eu? Cu ce am greşit să merit aşa ceva? Mâncarea nesănătoasă m-a adus aici? Ce voi face cu şcoala? Ce le voi zice prietenilor mei? Cum mă vor privi de acum? Vor mai vrea să fim prieteni sau se vor teme de mine? Întrebări grele pentru oricine, cu atât mai mult pentru un copil de doar 13 ani“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Salvează o inimă“.

Din momentul diagnosticului au urmat alte 125 de zile de spitalizare, Secţia de Oncologie de la unitatea medicală devenindu-i casă, fiecare zi fiind o luptă tot mai grea cu boala nemiloasă. Donaţiile pot fi făcute prin SMS, la 8832, cu textul „Antonio“ sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Comentarii