Al doilea supermarket Lidl într-o comună din judeţul Iaşi. Tranzacţie de un milion de euro

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN

Retailerul Lidl ar urma să deschidă în curând un nou magazin. De data aceasta nu în Iași sau alt oraş din judeţ, ci în comuna Miroslava. Supermarketul de aici va fi al doilea pe care Lidl în deschide la Iaşi în afara unui oraş, după cel de la Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea.

Noul supermarket va fi construit pe terenul unde se află şi hale de producţie ale grupului de firme Conex. Amplasamentul este pe şoseaua Iaşi-Voineşti, pe partea dreaptă a drumului, la intersecţia străzilor Constantin Langa şi Mihail Kogălniceanu.

Locaţia este oarecum vizavi de Family Market, imediat după semafor, pe sensul de ieşire din Miroslava spre Voineşti.

Surse din piaţa imobiliară au declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că Lidl România şi Imperia Development (o firmă afiliată grupul Conex) au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul pe care se va construi unitatea, tranzacţia ajungând la peste 1 milion de euro.

Concret, retailerul alimentar a semnat în decembrie 2020 un antecontract cu firma Imperia Development pentru minimum două parcele de teren, cu o suprafaţă totală de peste 10.000 mp, pentru care există o ipotecă de 900.000 de euro. Contractul ar trebui perfectat în această perioadă, până pe data de 15 februarie.

Surse ZdI apropiate tranzacţiei spun că preţul final va depăşi 1 milion de euro. Cea mai mare parcelă se desfăşoară pe circa 7.500 mp, o parte dintre clădirile de pe teren fiind deja demolate pentru a face loc noului magazin Lidl, al doilea din zona limitrofă a Iaşului, după cel de la limita localităţilor Lunca Cetăţuii (Ciurea) şi Horpaz (Miroslava).

Autorizaţia de construire a fost emisă în luna noiembrie a anului trecut, iar în perioada imediată Lidl ar urma să cedeze părţi din teren pentru lărgirea intersecţiei străzilor Constantin Langa şi Mihail Kogălniceanu, ultima fiind strada care duce la liceul cu acelaşi nume.

În apropiere se află Family Market Miroslava, inaugurat de compania Iulius anul trecut, dar şi Primăria comunei Miroslava. Lidl a intrat pe piaţa din România în anul 2011, la momentul actual operând peste 300 de magazine la nivel naţional. 

Comentarii