ALDE a depus lista de candidaturi pentru CL şi CJ. Nume noi

vineri, 14 august 2020, 18:19
2 MIN

„Actualul mandat a fost unul al oportunităţilor ratate”, a descris liderul ALDE Iaşi, Varujan Vosganian, ultimii patru ani ai administraţiei locale şi centrale.

Costel Irimia, candidatul ALDE la preşedinţia CJ, i-a prezentat astăzi, alături de preşedintele alianţei de la Iaşi, Varujan Vosganian, şi de preşedintele Organizaţiei Municipale, Radu Botez, pe câţiva dintre cei care vor concura pentru primăriile din judeţ. Amintim că Radu Botez este candidatul pentru Primăria Iaşi. „Atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Consiliul Local sunt oameni care nu au mai făcut politică. Vom avea liste în majoritatea localităţilor din judeţ”, a declarat actualul viceprimar.

„Am o veste bună şi una mai puţin bună pentru candidatul nostru la preşedinţia CJ. Vestea proastă e că-i mai puţin cunoscut, dar cea bună este că e mai puţin cunoscut”, l-a prezentat Varujan Vosganian pe Costel Irimia, folosind un joc de cuvinte potrivit pentru atmosfera de campanie. Deputatul ieşean a adăugat că „domnul Irimia este un inginer constructor cu o bună reputaţie în domeniul său”.

Pe de altă parte, Vosganian a descris actualul mandat ca fiind unul „al oportunităţilor ratate”. El s-a referit la mai multe proiecte care nu s-au concretizat pentru Iaşi, atât din cauza lipsei de cooperare dintre Primărie şi CJ, cât şi a lipsei de dialog între partidele politice: noul sediu pentru Operă, şoseaua de centură, Spitalul Regional de Urgenţă, calea ferată rapidă Bucureşti-Paşcani (Iaşi)-Suceava.

Printre cei prezenţi vineri dimineaţă s-au aflat Neculai Enea, candidatul ALDE pentru Primăria Paşcani, Larisa Cărăbuş, candidata de la Dumeşti, Ilie Urmă, Andrieşeni, Ioan Iftime, Prisăcani.

Deputatul Vosganian – care activează acum în grupul parlamentar al PSD împreună cu ceilalţi cinci aleşi ALDE, din cauză că sunt prea puţini ca să aibă propriul grup – a declarat apoi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că „nu a existat un guvern mai lăudăros decât cel actual” şi că primele calcule asupra numărului de voturi pentru susţinerea moţiuni de cenzură anunţate de PSD vor fi făcute săptămâna viitoare. „Cred că suntem peste numărul necesar de voturi”, a estimat el.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii