Alexe laudă Clujul: Transport public 100% electric, coridoare verzi, trafic restricţionat în centru

joi, 16 iulie 2020, 14:28
1 MIN
 Alexe laudă Clujul: Transport public 100% electric, coridoare verzi, trafic restricţionat în centru

Patru din cele cinci oraşe vizate de procedura de infringement pentru depăşirile constante ale valorilor de dioxid de azot (NO2) au transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) măsurile pe care le au în vedere pentru a se încadra în valorile admise, iar apărarea României în această speţă se va face exclusiv pe baza soluţiilor fiecărui oraş în parte, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis miercuri AGERPRES.

În cadrul videoconferinţei cu reprezentanţii oraşului Timişoara, conducerile celor două instituţii au stabilit ca, în perioada următoare, echipele tehnice ale ministerului şi cele ale administraţiei locale să finalizeze răspunsul municipiului Timişoara, ţinând cont de fiecare observaţie în parte a Comisiei Europene.

A doua rundă de discuţii a avut loc cu conducerea primăriei Cluj-Napoca, fiind stabilită o întâlnire la nivel de experţi care să analizeze măsurile luate de autorităţi în funcţie de solicitările Comisiei Europene.

"În ceea ce priveşte Clujul, vestea bună este că PICA (Planul Integrat de Calitate a Aerului, n.r.) e deja aprobat. Această administraţie are o ţintă extrem de ambiţioasă: până în 2026 transportul în comun să fie 100% electric. De asemenea, planul municipalităţii este de a realiza coridoare verzi pietonale pe malurile Şomeşului, centura metropolitană, inclusiv restricţia traficului în centrul oraşului", a spus ministrul Mediului, Costel Alexe, la încheierea celor două runde de discuţii.

Comisia Europeană a decis, pe data de 14 mai 2020, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere prin care-i acordă patru luni pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea deficienţelor cu privire la calitatea aerului constatate de Executivul comunitar. Agerpres

Comentarii