În finala Eurovision au fost pe primul loc 58 de minute din 60

Alexia şi Matei erau câştigători cu două minute înainte de închiderea votului la Eurovision

marți, 27 februarie 2018, 12:00
3 MIN
 Alexia şi Matei erau câştigători cu două minute înainte de închiderea votului la Eurovision

„Nu ne oprim aici, pentru că asta este doar abia începutul călătoriei noastre ca artişti“, ne-a declarat ieri Alexia.

Mobilizare maximă la Iaşi, în rândul liceenilor, la finala Eurovision de duminică seara, când cei mai tineri participanţi din istoria Eurovisionului, liceenii ieşeni Alexia Urtoi şi Matei Iancu, au pierdut primul loc „la mustaţă“. Aceştia au fost timp de aproape o oră în fruntea clasamentului, iar în ultimele două minute situaţia s-a schimbat într-un mod neaşteptat. Aceştia au obţinut 3.114 voturi, cu 163 de voturi mai puţin decât piesa de pe primul lor, „Goodbye“ (The Humans).

Melodia ieşenilor, „Walking On Water“ a fost de la început printre preferatele publicului, în semifinale câştigând detaşat. Cei doi tineri din Iaşi spun că nu sunt dezamăgiţI de faptul că nu vor merge la Lisabona.

„Targetul nostru a fost să ne iasă un show de nota 10 care să impresioneze publicul şi să ne ajute să ne clasăm în primii cinci. Nu am fost dezamăgiţi, din contra, ne-a bucurat extrem de mult să vedem că Iaşul ne-a susţinut şi acest lucru s-a văzut timp de 58 de minute, cât am reusit să fim în fruntea clasamentului şi la început când s-a dat start vot şi voturile pentru noi efectiv au explodat. În acelaşi timp atmosfera din Sala Polivalentă, de pe scenă, luminile, sunetul, totul a fost la superlativ, încât suntem onoraţi că am făcut parte din acest show. Continuăm, proiectul Alexia & Matei, ne propunem să scoatem o piesă nouă cât mai curând posibil şi nu ne oprim aici pentru că asta este doar abia începutul călătoriei noastre ca şi artişti“, povesteşte Alexia Urtoi.

Amintim cititorilor faptul că Alexia este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional din Iaşi, iar Matei este elev în clasa a X-a la Colegiul Negruzzi. Alexia îşi doreşte să devină medic stomatolog, iar Matei vrea să lucreze în domeniul ingineriei de maşini, la o firmă din America. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la un concurs care a avut loc la Piatra Neamţ, iar de atunci au proiecte muzicale împreună.

„Melodia ne reprezintă, e legată de sentimentele care sunt trăite intens la adolescenţă. Ori simţi că ai aripi şi păşeşti pe apă ori simţi că nu te mai ridică nimeni. Melodia e ritmată, iar publicul a simţit-o. Cu toţii suntem o echipă şi ştim că avem multe de învăţat şi că experienţa pe care o avem noi nu se compară cu a altor artişti din concurs, dar noi mergem acolo ca să ne distrăm şi pentru că muzica este pasiunea nostră“, a menţionat Matei cu privire la piesa lor.

Comentarii