Amendă uriaşă dată unui ieşean care nu şi-a făcut curăţenie în curte

marți, 24 aprilie 2018, 19:26
1 MIN
 Amendă uriaşă dată unui ieşean care nu şi-a făcut curăţenie în curte

Inspectorii municipalităţii au aplicat, în primele trei săptămâni ale lunii aprilie, zeci de amenzi contravenţionale, în valoare totală de peste 40.000 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sebastia Buraga, cele mai multe sancţiuni, nouă la număr, au fost date în cazul agenţilor economici pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare, nerespectarea obiectului de activitate sau lipsa vizei autorizaţiei. 

Valoarea totală a acestor amenzi ajunge la aproape jumătate din totalul sancţiunilor aplicate de inspectori în primele trei săptămâni din aprilie. Alte opt amenzi, în valoare de 11.200 lei, au fost date proprietarilor spaţiilor din bd. Independenţei 9 – 11 pentru nerespectarea unor somaţii de reparare a faţadei mezanin. Un alt caz a fost pe str. Agatha Bârsescu 13, unde inspectorii au amendat cu 1.990 lei un proprietar pentru că nu a reparat faţada unui imobil şi nu a salubrizat curtea aferentă. În acelaşi timp, două sancţiuni (3.000 lei) au fost aplicate după ce inspectorii au constatat că două amplasamente (bd. Ţuţora 4 şi str. Arh. Cantacuzino), afectate de intervenţii la reţeaua de termoficare, nu au fost predate la parametrii iniţiali.

Celelalte procese-verbale de contravenţie au vizat situaţii în care agenţii economici şi-au expus mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare sau nu deţineau contracte de folosinţă a domeniului public. Nu în ultimul rând, inspectorii Primăriei au trimis aproape 50 de somaţii pentru prezentarea de acte de funcţionare (agenţi economici), salubrizarea unor terenuri, ridicarea unor autovehicule de tonaj mare şi refacerea domeniului public afectat de interveniţii la reţelele de utilităţi. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii