Angajaţi ai centrelor de copiere au sărbătorit „Ziua Copiilor”

marți, 05 iunie 2018, 07:00
3 MIN
 Angajaţi ai centrelor de copiere au sărbătorit „Ziua Copiilor”

* Când aud de "ziua celor mici" mulţi se gândesc la altfel de mici, că e sezonul, dar nu la ei ne referim. Deoarece copiii nu-s salariaţi şi nu au leafă, nu pot face cinste adulţilor decât prin cuminţenie şi prin rezultatele la învăţătură; de ziua lor, ei au primit de la cei mari nenumărate şi variate daruri, cam aşa:

* De 1 Iunie, micuţul Cecil Ciupercă a primit de la tatăl său două palme peste ceafă şi un bobârnac în creştet, fiindcă s-a împiedicat pe scări când s-a întors din beci (unde fusese trimis după vin şi murături), spărgând sticlele şi borcanul. Şi copiii din clasa a III-a a Şcolii Generale "Punguţa cu doi bani" s-au ales cu ceva de 1 Iunie; mai exact, ei au ieşit cu doamna învăţătoare să se joace la iarbă verde, de unde s-au ales cu căpuşe. Colegii lor din clasa a IV-a au rămas în şcoală, unde au organizat o serbare şi au primit suculeţe şi prăjiturele; spre deosebire de micuţii dintr-a III-a, care s-au ales cu căpuşe, ei s-au ales cu toxiinfecţie alimentară, tot de 1 Iunie. Elevii Şcolii Generale "Domnul Goe" s-au ales, în ajun de Ziua Copiilor, cu nota la purtare scăzută, fiindcă au chiulit, să meargă la film; a doua zi, ei au observat că s-au mai ales şi cu păduchi, luaţi din cinematograf.

* De Ziua Copiilor, unii părinţi şi bunici n-au avut bani să cumpere cadouri pentru cele mai mici vlăstare din familie, dar cum geniul tehnic al poporului nu a pierit, ei au reuşit să se descurce, improvizând, ca nişte demni foşti posesori de Dacia 1300. Astfel, tăticul Pandele Rupestru i-a făcut micului Rareş, din ce a găsit prin boxă, un buhai, un harapnic şi nişte clopoţei; copilul e bucuros şi câştigă cam 10 lei pe oră de la vecinii care vor să doarmă. Cerasel Clismă, vechi şofer de basculantă, a meşterit din sârmă, chit, bandă adezivă şi ciorapi de damă o bicicletă pentru fiul Donose, să facă sporturi extreme cu ea; din nefericire, ciorapii de damă erau vechi, remaiaţi de zeci de ori, motiv pentru care au cedat, motiv pentru care Donose e pansat la nas. Ramona Mătreaţă a primit de la tăticul său, făcută la strung şi cu aparatul de sudură, o păpuşică. Membrele din ţeavă şi capul din bilă de rulment au atras fetiţele din cartier, care şi-au dorit să o strângă la piept; a doua zi, ele s-au întâlnit la dispensar, după ce s-au zgâriat cu părul cârlionţat, făcut din şpan ruginit.

* Spiritul de breaslă şi-a spus din nou cuvântul pe 1 Iunie, când mii de angajaţi ai firmelor de copiere din întreaga ţară, despărţiţi de geografie, dar uniţi de solidaritatea de castă, au petrecut ca un singur om, cu vin alb de regiune, toner magenta şi multe alte accesorii, sărbătorind cu multă voie bună Ziua Copiilor. Unul dintre petrecăreţi a declarat, în exclusivitate, pentru noi: "Există Ziua Minerului, Ziua Porţilor Deschise ori Ziua Zonelor Umede: de ce n-am avea şi noi sărbătoarea noastră? Astăzi, birocraţia a ajuns pe cele mai înalte culmi şi e mai mare nevoie de copii decât de altele. Pare şi normal ca sărbătoarea asta să fie pe 1 Iunie, de Ziua Copiilor!". La toate festivităţile au participat şi nenumăraţi politicieni PSD acuzaţi de plagiat.

Comentarii