De Business

Punem punctul pe știi

Angajaţii de la stat ţin cu dinţii de joburi: Premierul spune că nicio companie de stat nu a prezentat vreun plan de restructurare

luni, 08 februarie 2021, 13:46
1 MIN
 Angajaţii de la stat ţin cu dinţii de joburi: Premierul spune că nicio companie de stat nu a prezentat vreun plan de restructurare

Companiile de stat nu au prezentat încă niciun plan de restructurare, nici măcar cele care au înregistrat pierderi, a afirmat luni premierul Florin Cîţu, precizând că îşi menţine decizia de a acorda subvenţii doar celor care sunt profitabile.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă a primit planuri de restructurare de la şefii companiilor care nu sunt profitabile şi a afirmat:   ”Nu. V-am spus, restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu un program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile. Cele care nu sunt profitabile, trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a afirmat premierul.   

Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că bugetul pentru 2021 porneşte de la criteriul – „fără risipa banului public” şi a adăugat că salariile în administraţia publică s-au dublat în 4 ani, însă nu a văzut şi ca performanţa să se dubleze.   Şeful Guvernului a adăugat că trebuie să vină cu un program de restructurare, companiile de stat care au pierderi, dacă vor să mai fie susţinute de la buget şi a oferit exemplul TAROM care se restructurează şi primeşte în continuare finanţare.

Comentarii