De Business

Punem punctul pe știi

Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 milioane euro în Regatul Unit

joi, 02 decembrie 2021, 08:27
1 MIN
 Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 milioane euro în Regatul Unit

Pentru al doilea an consecutiv, compania Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii pentru produse antiinfecțioase injectabile.

Dacă anul trecut Antibiotice a pătruns pentru prima dată pe piața Marii Britanii cu un singur produs, un medicament de top pentru combaterea infecțiilor bacteriene, la sfârșitul lunii noiembrie, Antibiotice a câștigat licitația organizată de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii pentru 5 medicamente antiinfecțioase injectabile (destinate spitalelor) folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate Covid-19.

Capacitățile de producție ale Antibiotice asigură onorarea livrărilor pentru aceste medicamente antiinfecțioase injectabile atât pe piața din România, cât și pe piețe internaționale.

Contractul in valoare  de 11 milioane de euro se va derula pe durata a 2 ani, iar primele livrări vor fi onorate începând cu luna ianuarie 2022.

Accesarea pieței Regatului Unit face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung. De asemenea, în perspectiva anilor viitori, pentru dezvoltarea portofoliului cu produse adaptate terapeuticii actuale, Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante.

Sursa: radioiasi.ro

Comentarii