De Business

Punem punctul pe știi

ApaVital va deveni o companie transfrontalieră până la finalul acestui an

joi, 10 noiembrie 2022, 13:24
1 MIN
 ApaVital va deveni o companie transfrontalieră până la finalul acestui an

Operatorul ApaVital va deveni o companie transfrontalieră până la finalul acestui an: de astăzi, are undă verde să execute lucrările de subtraversare a râului Prut cu scopul de a furniza apă potabilă către un „bazin” potenţial de 200.000 de locuitori din Republica Moldova.

Ministrul Mediului Barna Tanczos şi vicepremierul R. Moldova Andrei Spînu au semnat astăzi un protocol de amendare a acordului încheiat în 2021 între cele două guverne privind reglementarea construirii unor apeducte.

Pe teritoriul român, lucrările de extindere a sistemului de apă au avut deja loc, proiectul demarând în luna mai 2022. Potrivit directorului ApaVital, Mihail Doruş, subtraversarea şi lucrările până la conductele din Măcăreşti vor fi finalizate în câteva săptămâni, astfel sunt create premisele ca furnizarea apei potabile să înceapă până la finalul anului.

„Mă bucur că am făcut acest amendament la protocol pentru el ne va permite într-un regim mai rapid să acordăm anumite puncte de interconexiune şi subtraversare, respectiv, din acest moment, nu ar trebui să mai existe impedimente în realizarea proiectului”, a declarat vicepremierul R. Moldova.

Comentarii