Apel la 112, din trafic: tractorist cu remorca plină de orz mergând în zigzag pe europeană

miercuri, 23 februarie 2022, 22:26
2 MIN
 Apel la 112, din trafic: tractorist cu remorca plină de orz mergând în zigzag pe europeană

Un tractorist a rămas fără locul de muncă din cauza băuturii. Bărbatul era într-atât de beat, încât nu şi-a mai putut continua drumul şi a oprit într-o benzinărie, unde l-au şi găsit poliţiştii.

 Alin Popa mersese în dimineaţa zilei de 18 iulie anul trecut pe o tarla din Brătuleni. În timp ce aştepta ca semiremorca tractorului să fie încărcată cu orz, a băut, conform propriilor declaraţii două doze a 500 ml de bere. Apoi, împreună cu doi colegi, a mai băut încă 4-5 litri de bere. Abia pe seară, cu remorca plină, s-a îndreptat spre Podu Iloaiei, oprind în parcarea Lukoil. Pe drum, un şofer care îl depăşise a sunat la poliţie pentru a anunţa că cel aflat la volanul tractorului conduce haotic, părând băut. Poliţiştii l-au identificat la ora 21.10. Popa a confirmat că el condusese tractorul şi a mărturisit că a băut. Acest fapt era de altfel vizibil, bărbatul vorbind incoerent şi împleticit.

În explicaţiile date poliţiştilor, Popa a precizat că plecase de pe tarla în jurul orei 17, iar în parcarea din Podu Iloaiei mai băuse 100 ml de ţuică, mâncase, apoi băuse iar un pahar de tărie. Ulterior se culcase şi dormise aproximativ o oră, până să vină poliţiştii. Afirmaţiile sale au fost contrazise însă de înregistrările camerelor video, care au arătat că se afla în parcare de doar aproximativ un sfert de oră, fără a coborî din cabina tractorului. Cum în interiorul vehiculului nu a fost găsit niciun recipient gol, era clar că băuse înainte de a se urca la volan. Analizele toxicologice efectuate în jurul orei 22 au indicat o îmbibaţie alcoolică de 3,56‰ în sânge.

În cursul judecăţii, Popa şi-a recunoscut vina, fapt ce i-a atras o pedeapsă uşoară din partea magistraţilor Judecătoriei ieşene. În favoarea lui au cântărit şi vârsta de doar 29 de ani, faptul că are în întreţinere un copil minor, ca şi lipsa antecedentelor penale. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În timpul acestuia, Popa nu va mai avea dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie şi tractoare. El s-a reorientat de altfel între timp, angajându-se ca lucrător comercial.

Comentarii