Advertorial (P)

Apeleaza la o companie de inchirieri auto si viziteaza cele mai importante obiective turistice din Iasi!

vineri, 07 iunie 2019, 14:01
3 MIN
 Apeleaza la o companie de inchirieri auto si viziteaza cele mai importante obiective turistice din Iasi!

Iasi, supranumit Capitala Moldovei, este unul dintre cele mai frumoase orase din tara, adapostind obiective turistice de o valoare istorica si culturala inestimabila. Fie ca esti din imprejurimi, fie ca stai mai departe, chiar si in Bucuresti, nu trebuie sa ratezi ocazia sa vizitezi Iasiul, intr-un weekend prelungit, de 3-4 zile. Daca nu detii o masina personala, poti apela oricand la serviciile unei companii de inchirieri auto, care iti va oferi o alternativa in functie de nevoile si preferintele tale. Astfel, poti opta pentru o masina fiabila cu un consum redus de combustibil, un SUV incapator pentru toata familia sau un bolid cu care sa iti impresionezi iubita sau sotia.

Daca apelezi la o companie de inchirieri auto pentru a vizita Capitala Moldovei, vei beneficia in primul rand de avantajul confortulul, sigurantei si al mobilitatii, intrucat iti vei putea contura propriul program. Pe de alta parte, daca vrei sa mergi la Iasi cu avionul si trenul, apoi cu taxiul si mijloacele de transport in comun, depinzi de orarul acestora si, in plus, va trebui sa parcurgi distante lungi pe jos, eventual incarcat cu bagaje. Avand in vedere ca aceasta este varianta ideala, iti prezentam in continuare unele dintre cele mai frumoase locuri din "perla" nord-estului Romaniei:

1. Parcul Copou. Daca vii de departe, prima oprire trebuie sa fie cu siguranta in Parcul Copou. Parcheaza masina companiei de inchirieri auto pe una dintre lateralele acestuia si descopera-i frumusetea si magia. Vei vedea Teiul lui Eminescu, sub care marele poet isi gasea inspiratia, bustul acestuia, dar si al lui Ion Creanga, plus "Obeliscul cu lei".

2. Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Aceasta este un adevarat monument cultural si istoric, avand in vedere ca vorbim despre cea mai veche universitate din Romania, fondata in 1860. Cladirea actuala a fost construita 30-40 de ani mai tarziu si inaugurata in prezenta Regelui Carol I. Daca vei parca masina companiei de inchirieri auto chiar in fata Universitatii, vei avea surpriza sa te "intalnesti" cu statuile lui Mihail Kogalniceanu si A. D. Xenopol.

3. Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Aflata in centrul orasului, Mitropolia adaposteste Moastele Sf. Parascheva, ceea ce inseamna ca in jurul datei de 14 octombrie, ziua Sfintei, nu vei mai gasi niciun loc de parcare pentru masina companiei de inchirieri auto. Totusi, daca vizitezi lacasul de cult in orice alta perioada, vei putea admira interiorul extrem de spatios, bogat si spectaculos si te vei putea reculege in tihna.

4. Palatul Culturii. "Abandoneaza" masina obtinuta prin serviciile de inchirieri auto intr-una dintre parcarile subterane din centru si viziteaza poate cel mai cunoscut simbol al Capitalei Moldovei. Este vorba despre Palatul Culturii, "acea" cladire pe care toata lumea o asociaza cu Iasiul, construita intre 1906 si 1926 si inaugurata de Regele Ferdinand. Stilul arhitectural neogotic este inconfundabil, iar in fata edificiului se inalta statuia lui Stefan cel Mare.

5. Bojdeuca lui Ion Creanga. Nu in ultimul rand, in cartierul Ticau inca mai rezista trecerii timpului casa natala a marelui scriitor, locul unde incep "Amintirile" sale din copilarie. In 1879, aici a locuit cateva luni si Mihai Eminescu.

Comentarii