De Business

Punem punctul pe știi

Aplicatia „Apel 112”. De ce Uberul vine la scara si STS la 20 de metri?

marți, 20 august 2019, 18:39
1 MIN
 Aplicatia „Apel 112”. De ce Uberul vine la scara si STS la 20 de metri?

STS a lansat gratuit aplicatia Apel 112, care permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului mobil. De la momentul lansarii si pana in prezent au fost receptionate un numar de 409 apeluri prin intermediul aplicatiei Apel 112. Acuratetea aplicatiei este de ordinul metrilor sau zecilor de metri.

"La initierea apelului catre serviciul de urgenta 112, prin apasarea butonului 'Apelare 112' din aplicatia 'APEL 112', se realizeaza apelul catre numarul unic de urgenta 112. Apelantul va fi preluat de operatorul 112 al STS si se vor transmite coordonatele GPS catre sistem", explica STS.

Acuratetea coordonatelor care ar fi transmise 112 in caz de urgenta nu scade sub 20 de metri.

De ce Uberul vine la scara blocului?

Raspunsul oficial: "Informatia de localizare generata de aplicatia 'Apel 112' depinde de caracteristicile receptorului GPS din telefonul mobil, de zona in care se afla acesta (caracteristici de relief – campie/munte; zona urbana – constructii beton). Testand aplicatia in diferite zone veti constata ca precizia localizarii se va modifica. Aplicatia Apel 112 afiseaza si precizia cu care extrage datele de localizare, spre deosebire de aplicatia mobila la care faceti referire. Datele de localizare sunt extrase in aplicatia Apel 112 prin interogarea GPS-ului din telefon, a datelor mobile si a conexiunii GSM. In ceea ce priveste capabilitatile altor aplicatii mobile, nu detinem informatii legate despre tipul algoritmilor folositi de acestea pentru datele de localizare".

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii