Aproape jumătate dintre cei care au votat pentru Brexit regretă decizia

duminică, 26 decembrie 2021, 17:54
2 MIN
 Aproape jumătate dintre cei care au votat pentru Brexit regretă decizia

La un an după ce Marea Britanie a părăsit UE, un sondaj al The Observer afirmă că peste 6 din 10 alegători britanici cred că Brexitul a mers prost sau cel puţin mai rău decât se aşteptau.

Sondajul făcut de Opinium a mai constatat că 42% dintre cei care au votat ţn 2016 ca Marea Britanie să iasă din UE au o pespectivă negativă asupra modului în care s-a materializat Brexitul până acum.

26% dintre votanţii „Leave” au spus că a mers mai rău decât se aşteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit au spus că li s-au adeverit temerile.

Dintre cei care au votat ca Marea Britanie să rămână în UE, 86% au spus că lucrurile au mers prost sau mai rău decât se aşteptau.

Per total, doar 14% dintre toţi alegătorii au declarat că Brexitul a mers bine, contrar aşteptărilor pe care le aveau.

Adam Drummond, director la Opinium, a spus că cea mai frapantă constatare a fost că cei care au votat „Leave” sunt mai ezitanţi cu privire la virtuţile Brexit-ului decât înainte.

„Pentru cea mai mare parte a procesului Brexit, oricând ai pune o întrebare care s-ar putea reduce la «Brexit-ul este bun sau rău?», vei vedea că toţi cei care au votat «Remain» vor spune «rău», iar toţi cei care au votat „Leave” vor răspunde «bun», răspunsurile anulându-se reciproc”, a spus el.

„Acum, ceea ce vedem este o minoritate semnificativă dintre cei care au votat «Leave» care spune că lucrurile merg prost sau cel puţin mai rău decât se aştepta. În timp ce 59% dintre votanţii «Remain» au spus: «M-am aşteptat să meargă prost şi cred că asta s-a şi întâmplat», doar 17% dintre alegătorii «Leave» au spus: «M-am aşteptat să meargă bine şi cred aşa a fost până acum»“, a mai spus directorul Opinium.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii