Ar trebui să trecem mai ușor frontiera în Republica Moldova. S-au luat măsuri

miercuri, 08 august 2018, 16:15
1 MIN
 Ar trebui să trecem mai ușor frontiera în Republica Moldova. S-au luat măsuri

Serviciul Vamal din Republica Moldova şi autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set complex de acţiuni orientate spre fluidizarea circulaţiei transfrontaliere în perioada 07 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%.

Măsurile coordonate sunt prevăzute într-un Plan comun de acţiuni, semnat marţi, la Albiţa, de către directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie, şi Bogdan Lari Mihei, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activităţii structurilor vamale, se menţionează într-un comunicat al Serviciului Vamal moldovean.

Astfel, cele mai importante măsuri agreate de cele două autorităţi se referă la suplinirea numărului de personal şi a echipamentelor de control, utilizarea tuturor pistelor, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, dar şi intensificarea schimburilor de informaţii.

Măsurile dispuse de conducerea Serviciului Vamal moldovean mai prevăd implicarea în actul de control a şefilor posturilor vamale şi a adjuncţilor acestora, precum şi crearea grupurilor de intervenţie, ai căror reprezentanţi să fie chemaţi din concediu pentru a acoperi necesităţile de personal.

În prezent, cel mai tranzitat post vamal dintre cele două ţări este Leuşeni.

Comentarii