Armata preia managementul Spitalului mobil de la Leţcani

vineri, 08 octombrie 2021, 18:56
2 MIN
 Armata preia managementul Spitalului mobil de la Leţcani

Spitalul mobil de la Lețcani a fost cumpărat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, din fondurile consiliilor județene din Iași și Neamţ.

Cel mai mare spital mobil din România a fost închis din ianuarie 2021

Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, cel mai mare spital de acest tip din țară, se va redeschide sâmbătă, după 8 luni în care nu a fost folosit, iar o echipă medicală a Ministerului Apărării Naționale (MApN) va prelua managementul unității medicale, pentru a trata pacienți Covid-19. Totodată, toate cele 11 spitale militare și cele trei unități sanitare mobile din București, Constanța și Timișoara își vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienților cu Covid-19 pentru forme ușoare, medii sau severe. Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție aeronave pentru transportarea pacienților sau echipamentelor în țară sau străinătate.

„La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenți medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă, 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Lețcani, județul Iași, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienților COVID-19.

Totodată, ministrul apărării naționale a dispus măsuri de creștere a capacității de acțiune pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19 și de vaccinare a populației la nivel național, astfel:

Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție capabilitățile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienți sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în țară sau în străinătate.

Toate cele 11 spitale militare și cele trei unități sanitare mobile din București, Constanța și Timișoara își vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19 pentru forme ușoare, medii sau severe. (digi24.ro)

Comentarii