Astăzi, în garajul CTP se joacă „Capra cu trei iezi”

vineri, 10 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Astăzi, în garajul CTP se joacă „Capra cu trei iezi”

De Ziua Transportatorului, pe data de 10 iunie, pot fi vizitate exponate de valoare istorică la Muzeul Transportului Public din Iaşi. Piesele reprezentative ale expoziţiei sunt troleibuzul Rocar 212E şi autobuzul Dac 112UDM, două mijloace de transport autohtone, fabricate de Rocar Bucureşti.

Tot pe 10 iunie, începând cu ora 10.30, copiii sunt invitaţi să descopere colecţia muzeului şi să vizioneze piesa de teatru „Capra cu trei iezi” pusă în scenă de către actorii Ateneului Naţional Iaşi într-un spaţiu inedit – Garajul CTPIaşi. Invitaţia la spectacol se obţine printr-un mesaj privat pe pagina de facebook a Companiei de Transport Public Iaşi. Publicul matur este invitat, de la ora 18.00, să descopere în detaliu galeria expoziţională, precum şi vehiculele aflate în colecţia exterioară în cadrul unui circuit ghidat, urmat de discuţii şi sesiuni foto. Accesul este gratuit şi se realizează dinspre strada Splai Bahlui Mal drept nr. 32.

Organizatorii spun că reabilitarea acestor vehicule constituie un omagiu adus producătorului român de autobuze, troleibuze şi furgonete, la două decenii de la încetarea activităţii. Muzeul Transportului Public Iaşi are ca obiectiv conservarea şi punerea în valoare a reperelor industriei şi designului românesc din domeniul transportului public de călători.

Evenimentul este organizat de către Compania de Transport Public, în parteneriat cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi şi Ateneul Naţional din Iaşi.

Comentarii