Atacatorul soţului lui Nancy Pelosi o căuta pe lidera democrată (purtător de cuvânt)

sâmbătă, 29 octombrie 2022, 08:20
1 MIN
 Atacatorul soţului lui Nancy Pelosi o căuta pe lidera democrată (purtător de cuvânt)

Bărbatul care l-a atacat vineri dimineaţa pe soţul lui Nancy Pelosi la domiciliul cuplului o căuta pe lidera democrată, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, relatează AFP.

"În această dimineaţă, Paul Pelosi a fost atacat de un bărbat care a folosit forţa şi l-a ameninţat cu moartea, cerând să o vadă pe preşedintă", a precizat Drew Hammill, potrivit unui comunicat.

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat 'violent' vineri dimineaţă pe Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la locuinţa lor din San Francisco, au informat autorităţile citate de Reuters.

Atacul alimentează temeri cu privire la violenţe politice înaintea alegerilor parţiale pentru Congres de la jumătatea mandatului ('midterms'), programate la 8 noiembrie.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 ani, a fost transportat la spital şi este de aşteptat să îşi revină complet, a transmis biroul lui Nancy Pelosi.

Bărbatul arestat la locul faptei, David Depape, 42 de ani, va fi inculpat pentru tentativă de omor, atac cu o armă letală şi alte câteva capete de acuzare penale, a declarat şeful poliţiei din San Francisco, William Scott.AGERPRES

Comentarii