Au săpat un tunel sub mall și au furat bunuri de 1 milion de dolari

miercuri, 03 ianuarie 2024, 14:11
1 MIN
 Au săpat un tunel sub mall și au furat bunuri de 1 milion de dolari

Poliția filipineză caută trei hoți care au intrat pe 31 decembrie în Gaisano Mall din Ozamiz City, la aproximativ 783 de kilometri de Manila, și au fugit cu bijuterii și bani în valoare de 41 de milioane de pesos (aproximativ 976.000 de dolari), relatează site-ul Rappler și The Straits Times.

Hoții au săpat un tunel care pornea din interiorul unui complex privat de lângă centrul comercial și ieșea, printr-un canal de scurgere, într-un magazin alimentar din mall. Când cei trei au intrat în mall, au deschis cu forța un bancomat MetroBank și au furat 80.000 de pesos în numerar. Apoi, au luat aproximativ 41 de milioane de pesos în bijuterii și numerar din seifurile și vitrinele de sticlă ale GKC Jewellery și Oro Italia Fine Jewellery înainte de a fugi de la fața locului. Jaful a fost descoperit de un angajat al centrului comercial pe 1 ianuarie, la ora locală 11.00, a informat ABS-CBN.

Poliția locală nu i-a identificat încă pe cei trei hoți, dar a anunțat că a arestat un lucrător al mallului, despre care bănuiesc că i-a ajutat pe cei care au comis jaful.

Comentarii