Aur pentru o elevă de la Colegiul Naţional la Balcaniada de Fizică

luni, 22 iulie 2019, 01:49
2 MIN
 Aur pentru o elevă de la Colegiul Naţional la Balcaniada de Fizică

Mălina Constantinescu a fost singura fată din lotul României.

Mălina Elena Constantinescu, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional din Iaşi, a luat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică care a avut loc la Salonic între 14 – 18 iulie. La olimpiadă au participat elevi pasionaţi de fizică din 12 ţări, iar România a fost reprezentată de patru elevi care s-au întors toţi cu medalii.

În afară de eleva din Iaşi au mai fost două medalii de aur luate de Vlad Ştefan Oroş, clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 24 din Timişoara, şi Tudor Gabriel Mocioi, clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, în timp ce Radu Herzal, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, clasa a X-a, a luat medalia de argint.

A mai fost un ieşean implicat în delegaţie – conf.dr. Sebastian Popescu, decan al Facultăţii de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta a fost reprezentant al României în comitetul ştiinţific al competiţiei, alături de prof.dr. Radu Constantinescu, de la facultatea profil din Craiova, ce a fost membru în comitetul de coordonare.

Olimpicii români au fost însoţiţi şi coordonaţi de Ioana Stoica şi Irina Dumitraşcu, profesori la licee din Bucureşti şi Vaslui.

„Mălina Constantinescu, singura fată din echipa României, a obţinut Premiul I şi medalie de aur, precum şi premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de o fată în concurs. Reamintim faptul că este a doua medalie internaţională obţinută de Mălina anul acesta. În luna mai, eleva Colegiului Naţional a reprezentat România în Portugalia, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019), de unde s-a întors cu medalia de argint”, au precizat reprezentanţii Colegiului Naţional.

Comentarii