Autobuzul 29 mai merge jumătate de an până în Podu-Roş

miercuri, 15 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Autobuzul 29 mai merge jumătate de an până în Podu-Roş

La o săptămână prelungită după redeschiderea liniei de tramvai 5, care a dus la scurtarea traseului de autobuz 29 (Tomeşti-Iaşi/Podu-Roş), Compania de Transport Public revine asupra modificărilor de pe linia 29. Amintim că inaugurarea centrului intermodal din rond Ţuţora şi reluarea circulaţiei tramvaielor pe bd. Virgil Săhleanu au venit la pachet cu restrângerea traseului 29 de autobuz între Tomeşti şi capătul liniei de tramvai 5. 

Măsura a stârnit nemulţumirea călătorilor care merg în mod obişnuit cu acest autobuz. Reclamaţiile exprimate mai ales în mediul online, pe reţelele de socializare, l-au determinat pe primar să intervină în mod salvator, pentru redarea posibilităţii cetăţenilor nemulţumiţi să ajungă din Tomeşti până în Podu-Roş ca şi până acum, fără să fie nevoiţi să schimbe mijlocul de transport şi să-i ia alt bilet la capătul Zonei Industriale.

Prelungirea traseului 29 este valabilă până la implementarea programului de transport metropolitan, la 1 ianuarie 2023, dată până la care edilul-şef a decis să nu mai fie operate modificări majore în circulaţia mijloacelor de transport public în Municipiul Iaşi, precizează un comunicat primit de la Primăria Iaşi. 

Comentarii