Avem patru cazuri de gripă confirmate la Iaşi

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Avem patru cazuri de gripă confirmate la Iaşi

Medicii spun că formele înregistrate până acum sunt uşoare şi nu pun probleme deosebite. Raportându-ne însă la situaţiile din anii trecuţi, în lunile ce urmează cresc şansele să se înmulţească cazurile de gripă.

Doar patru cazuri de gripă au fost confirmate până acum în Iaşi, conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi (DSP), deşi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţa ieri că ar exista şase persoane diagnosticate în judeţ. Două cazuri au fost confirmate în ultima săptămână, la medicii de familie din judeţ, iar celelalte două sunt cele înregistrate la Institutul Regional de Oncologie. Reprezentanţii DSP spun că formele de gripă identificate până acum sunt uşoare şi nu pun probleme.

Medicii specialişti susţin că nu există încă motive de îngrijoare, dar că în perioada următoare ar trebui să ne protejăm cât mai bine pentru că, raportându-ne şi la situaţiile din anii trecuţi, în lunile ce urmează cresc şansele să se înmulţească gripele, odată cu deschiderea şcolilor. În ceea ce priveşte cazurile de viroze respiratorii, s-au înregistrat în ultima perioadă aproximativ 3.185, dintre care 149 de persoane au avut nevoie de internare, estimează Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Iaşi.

De asemenea, o uşoară creşte a fost vizibilă şi în ceea ce priveşte pneumoniile, fiind raportate 812, dintre care 132 cu necesitate de internare şi supraveghere medicală. Ultimele date ale DSP arată că din luna septembrie până acum s-au vaccinat 73.772 de ieşeni, dintr-un total de 78.240 de doze repartizate. Este recomandat ca în perioada următoare să evităm locurile aglomerate, contactul cu persoanele bolnave, să acordăm o atenţie sporită igienei mânilor, să aerisim încăperile, să evităm contactul cu persoanele deja bolnave şi să ţinem copiii la domiciliu dacă s-au îmbolnăvit deja, pentru a evita epidemia. 

Comentarii