Bacalaureatul de toamnă, în judeţul Iași: un candidat din şapte a absentat

joi, 22 august 2019, 01:52
2 MIN
 Bacalaureatul de toamnă, în judeţul Iași: un candidat din şapte a absentat

Asta s-a întâmplat la Română, ieri . Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie

Mai bine de 100 de candidaţi dintrei cei 699 care s-au înscris pentru proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului au absentat ieri. Astfel, deşi nu a fost eliminat din examen niciun absolvent de liceu, 104 candidaţi dintre cei înscrişi fie au considerat că nu sunt suficient de bine pregătiţi, fie au avut motive obiective pentru a nu se prezenta. Proba scrisă la Limba şi literatura română de la nivelul judeţului Iaşi s-a desfăşurat în patru centre de examen: Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu“ şi Liceul Tehnologic „Petru Poni“ Iaşi. La aceleaşi unităţi şcolare se vor desfăşura şi celelalte probe scrise ale bacalaureatului, probele de aptitudini urmând să se desfăşoare la unităţile şcolare absolvite. Tezele scrise vor fi evaluate în alt judeţ, conform unei planificări întocmite de Ministerul Educaţiei Naţionale. 
 
Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului, adică fie Matematică, fie Istorie, pentru această probă fiind înscrişi la nivelul judeţului un număr de 1.006 de candidaţi. Pe data de 26 august se va desfăşura Proba la alegere a profilului şi specializării.
 
În ceea ce priveşte evaluarea competenţelor, probe care vor avea loc la şcoala absolvită, acestea vor avea loc în perioada 27 august – 3 septembrie. Astfel, în perioada 27-28 august va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe data de 29 august se desfăşoară Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competenţelor digitale. În perioada 2 – 3 septembrie se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, urmând ca pe 3 septembrie, până în ora 12.00, să fie afişate rezultatele probelor scrise, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 7 septembrie. În total, pentru sesiunea august – septembrie 2019, s-au înscris la bacalaureat în judeţul Iaşi 1.395 de candidaţi.

Comentarii