Bacalaureatul de toamnă, ziua II: proba obligatorie a profilului are loc astăzi

La nivelul judeţului Iaşi, la toate cele trei probe scrise s-au înscris 1.296 de candidaţi.

miercuri, 22 august 2018, 01:50
1 MIN
 Bacalaureatul de toamnă, ziua II: proba obligatorie a profilului are loc astăzi

Absolvenţii de liceu din Iaşi care nu au promovat bacalaureatul vor susţine astăzi cea de-a II-a probă scrisă din cadrul examenului de toamnă în patru centre de examen. 

Astfel, câteva sute de candidaţi vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi sau la Liceul Tehnologic „Petru Poni“ Iaşi. La nivelul judeţului Iaşi, la toate cele trei probe scrise, s-au înscris 1.296 de candidaţi. La prima probă, cea la Limba şi literatura română, au participat 451 de candidaţi dintre cei 580 care s-au înscris pentru această probă, 129 fiind absenţi.

Candidaţii pentru diploma de bacalaureat urmează să suţină un examen scris şi pe 23 august, când se va desfăşura proba la alegere a specializării. În intervalul 24-30 august vor avea loc evaluările competenţelor lingvistice şi digitale, urmând ca pe 1 septembrie să se afişeze rezultatele iniţiale. Pe data de 1 septembrie, în intervalul orar 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, iar în perioada 2-5 septembrie va avea loc reevaluarea lucrărilor, rezultatele finale urmând să fie publicate joi, pe 6 septembrie. Pe lângă cele patru centre de examen de la nivelul judeţului, în Iaşi este organizat şi un centru de evaluare a lucrărilor care vor veni din judeţele limitrofe. 

 

Comentarii