Băiețel de treii ani, mort în mașină. Fusese uitat de tatăl său când afară erau peste 30 de grade Celsius

joi, 02 februarie 2023, 22:11
2 MIN
 Băiețel de treii ani, mort în mașină. Fusese uitat de tatăl său când afară erau peste 30 de grade Celsius

Un băiețel de trei ani a fost găsit mort, după ce a fost lăsat o zi întreagă într-o mașină, afară fiind 34 de grade Celsius.Poliția din New South Wales a declarat că băiatul fusese uitat în mașină pe tot parcursul zilei.

Paramedici din New South Wales au găsit băiatul de trei ani inconștient și l-au declarat mort la fața locului.

Poliția a spus că bărbatul care îl uitase pe băiețel în mașină a dat alarma, după ce s-a întors și l-a descoperit inconștient. Băiatul fusese lăsat acolo pe tot parcursul zilei.

„Polițiștii din Campbelltown au fost informați că băiețelul de trei ani fusese lăsat în vehicul pe tot parcursul zilei. Proprietarul vehiculului, un apropiat al copilului, a dat alarma când s-a întors la mașină”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din New South Wales.

O anchetă în desfășurare va stabili circumstanțele în care s-a produs tragicul incident.

Tragedia s-a petrecut într-o zi înfierbântată în Sydney, când temperaturile maxime au depășit 30 de grade.

Zone apropiate de locul evenimentului au înregistrat temperaturi de 33,9 grade la ora 16:51, potrivit datelor Biroului de Meteorologie, scrie Mirror.

Organizația pentru siguranța copiilor Kidsafe a declarat că, în fiecare an, peste 5.000 de copii din Australia sunt uitați în mașini și salvați.

„Lăsarea copiilor nesupravegheați într-o mașină – chiar și pentru o perioadă scurtă de timp – poate fi fatală”, se arată în informațiile de pe site-ul Kidsafe.

„Copiii sunt, în special, expuși riscului, deoarece se pot deshidrata foarte repede și pot suferi de insolație”, se mai arată pe site.

Sursa: Stirile PROTV

Comentarii