Bărbat însurat şi cu serviciu, în prag de pensionare, condamnat pentru furtul unui telefon prin smulgere, pe stradă

marți, 10 mai 2022, 01:59
1 MIN
 Bărbat însurat şi cu serviciu, în prag de pensionare, condamnat pentru furtul unui telefon prin smulgere, pe stradă

Un tâlhar a încercat să fure telefonul unei ieşence în plină zi. Prima tentativă nu i-a reuşit, dar hoţul a perseverat. A doua încercare a fost reuşită.

Faptele s-au petrecut în august anul trecut, în plină zi, când Maria S. plecase de acasă pentru a-şi cumpăra un bilet la 6/49. După ce a ieşit din agenţia loto, femeia a plecat pe jos spre casă. Aflată pe strada Bucium, ea a început să citească un mesaj primit pe mobil. Aflat în spatele ei, Gheorghe Buculei s-a apropiat în fugă şi a încercat să-i smulgă telefonul din mână. Femeia a opus rezistenţă, aşa că Buculei a abandonat tentativa, fugind spre strada Atelierului. Hoţul nu a renunţat însă la plan, continuând să-şi supravegheze potenţiala victimă de la distanţă. Pe când Maria S. ajunsese pe bulevardul Socola, Buculei a atacat din nou, de data asta reuşind să fure din mâinile femeii telefonul Samsung Galaxy J6.

După aproximativ două săptămâni, hoţul a amentat aparatul contra sumei de 150 de lei. Faptul că bărbatul şi-a riscat libertatea pentru o sumă atât de mică i-a nedumerit pe judecători. Buculei avea 57 de ani, era însurat, lucra în construcţii şi nu avea antecedente penale. Recunoaşterea faptei, ca şi despăgubirea victimei cu suma de 600 de lei i-au adus lui Buculei o pedeapsă uşoară. El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendare.

Comentarii