Bărbatul care a intrat în foc pentru a-și salva copiii are arsuri și va fi dus în străinătate

duminică, 03 aprilie 2022, 14:53
1 MIN
 Bărbatul care a intrat în foc pentru a-și salva copiii are arsuri și va fi dus în străinătate

O casă din localitatea Focșeasca, comuna Tăcuta, a luat foc vineri seara din cauza unei sobe. În locuință se aflau cinci persoane, dintre care trei copii. Tatăl a intrat în flăcări să-i salveze. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.

Din nefericire, viața fetiței de trei ani nu a mai putut fi salvată. Micuța, care avea arsuri pe 60% din suprafața corporală, a decedat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ceilalți doi copii au fost transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași. Bărbatul care intrat în flăcări pentru a-i salva pe micuți se află și el în stare gravă, fiind intubat la unitatea sanitară din Vaslui. El va fi transferat la o clinică din străinătate, întrucât în spitalele din țară nu mai sunt locuri în secțiile de mari arși. În aceste momente se fac toate demersurile pentru a-i găsi loc în una dintre clinicile cu care România are încheiate protocoale de colaborare.

„Pacientul este internat la Terapie Intensivă, unde este intubat și ventilat mecanic. Am făcut demersuri, împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate, să fie transferat la o clinică din străinătate, pentru că la nivelul spitalului județean s-a făcut tot ce s-a putut. În aceste momente, se caută un loc prin intermediul Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU)”, a declarat dr. Lelia Croitoru, director medical în cadrul Spitalului Județean Vaslui.

Aflați amănunte de pe vremeanoua.ro.

Comentarii