Băsescu, despre Gîrbovan la Justiție: Nu e o soluție greșită, dar Birchall era credibilă în SUA

vineri, 23 august 2019, 21:25
2 MIN
 Băsescu, despre Gîrbovan la Justiție: Nu e o soluție greșită, dar Birchall era credibilă în SUA

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la Digi24, că propunerea PSD pentru portofoliul Justiției, respectiv Dana Gîrbovan, nu e o soluție greșită, fiind o persoană echilibrată. El susține însă că Guvernul a pierdut un om cu credibilitate în SUA, pe Ana Birchall.

„În afară de regretul pentru doamna Birchall nu cred că este o soluție greșită și aducerea unui judecător cu o oarecare reputație din punct de vedere profesional dar și prin pozițiile publice pe care le-a avut. Au fost întotdeauna echilibrate, nu a fost pe poziții extreme. A găsit mereu resurse să fie echilibrată, spunând ce crede dânsa că e bine și ce crede că nu e bine. Cred că nu e un lucru rău. Ce au pierdut însă pesediștii și Guvernul este legat de credibilitatea doamnei Birchall în SUA. Dacă doamna Birchall ar fi spus peste câteva luni că s-au rezolvat probleme ar fi fost crezută. Au pierdut un om credibil în SUA”, a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

Fostul președinte a adăugat că Ana Birchall e o persoană cu care nu prea e de negociat.

„Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negocist, Dânsa a spus că va implementa integral observațiile GRECO și ale Comsiei de la Veneția. Și aici rămâne de văzut cât de absolutism trebuie să fii în punerea în aplicare a unelor rapoatre. Vă pot arăta zeci, sute de soluții care au fost date pentru România care au fost un eșec în perioada de tranziție. Guvernele nu trebuie să fie niște păpuși executante, pentru ele sunt responsabile. Nici absolutismul acesta al preluării de genul noi muncim nu gândim”, a afirmat Băsescu.

Reacția vine în contextul în care președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Comentarii