Bătut măr de vecin: şi-a scăpat câinele în drum şi a ajuns la spital

luni, 21 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Bătut măr de vecin: şi-a scăpat câinele în drum şi a ajuns la spital

Un ieşean a ajuns în spital din cauza câinelui scăpat în drum. Un vecin l-a bătut cu sălbăticie, rupându-i splina. Cazul a ajuns în instanţă, victima cerând daune de 100.000 euro. 

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 23 mai 2015. Câinele lui Maricel S. scăpase din curte şi ieşise în drum, unde o atacase pe fiica unui vecin. Urmarea a fost o ceartă între Maricel S., însoţit de concubina sa şi mama fetei, presărată cu insulte reciproce. După aproximativ 20 de minute, întors acasă, Maricel S. a auzit câinele lătrând insistent.

A ieşit, doar pentru a da nas în nas cu Vasile Nedelcu, nepotul femeii cu care abia se certase, însoţit de încă doi vecini. Nu a apucat să spună nimic, pentru că a fost lovit cu pumnul în faţă şi a căzut la pământ. Nedelcu l-a mai lovit de câteva ori cu un par rupt chiar din gardul victimei, reproşându-i că „se luase” de mătuşa lui.

În timp ce-l bătea, Nedelcu le striga însoţitorilor să aducă benzină pentru a-i da foc lui Maricel S. În cele din urmă, cei trei au ieşit din curte. Poliţiştii au venit imediat la faţa locului, iar iniţial victima a refuzat să fie chemată o ambulanţă. După 20 de minute însă, a început să se simtă foarte rău şi a sunat la 112.

A fost operat în timpul nopţii, medicii trebuind să-i extragă splina. Maricel S. a rămas în spital timp de 10 zile. Nedelcu a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu şi vătămare corporală, iar victima a cerut daune materiale şi morale totalizând 100.000 euro.

Printr-o declaraţie scrisă depusă la dosar, agresorul s-a declarat de acord să plătească 5.000 de euro. Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul vârsta agresorului, care avea la momentul respectiv doar 18 ani, dar şi faptul că nu existau date care să indice că în cei mai bine de 6 ani trecuţi acesta ar mai fi avut manifestări violente.

Nedelcu a fost găsit vinovat de comiterea ambelor infracţiuni, fiind condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare, dar cu suspendare. Judecătorii au stabilit un cuantum al despăgubirilor de 8.000 de euro. Sentinţa a fost atacată de Maricel S. în faţa Curţii de Apel. Instanţa va reanaliza dosarul la începutul lunii aprilie. 

Comentarii