Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

joi, 29 octombrie 2020, 10:20
1 MIN
 Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel București. În primă instanță, Bogdan Olteanu fusese condamnat la șapte ani de închisoare de judecătorii de la Tribunalul București.

Condamnarea fostului viceguvernator a fost decisă în dosarul în care Olteanu a fost acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În acest dosar, procurorii DNA au cerut Tribunalului București pedeapsa de 10 ani de închisoare pentru Bogdan Olteanu, aceasta fiind pedeapsa maximă pentru trafic de influență. De partea sa, fostul președinte al Camerei Deputaților a susținut în fața instanței că este nevinovat și a cerut să fie achitat.

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro pentru a-l influența pe Călin Popescu Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, dar și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii