Bonus promis firmei care va lucra mai cu spor pe Drumul Județean 246

luni, 10 decembrie 2018, 02:58
2 MIN
 Bonus promis firmei care va lucra mai cu spor pe Drumul Județean 246

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) a lansat licitaţia pentru modernizarea Drumului Judeţean 246, pe o porţiune de 36 km.

Este vorba de un segment de drum situat în sudul judeţului, care începe de la limita cu judeţul Vaslui şi „merge“ prin Tufeştii de Sus – Scânteia – intersecţia cu DJ 248 – Şcheia – Drăguşeni – Ipatele – Ţibăneşti.

Licitaţia începe în sens descrescător de la valoarea estimată de 50,7 milioane de lei (fără TVA). Componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută din preţul final, iar cea tehnică, 10 la sută.

Proiectul prevede inclusiv modernizarea a două poduri, construirea unuia nou şi montarea a peste 900 de podeţe.

Lucrările trebuie terminate în 18 de luni de la emiterea ordinului de începere, însă constructorul va primi un bonus la licitaţie dacă se angajează să finalizeze investiţia în 16 luni. Termenul de garanţie este de trei ani.

Fondurile necesare provin de la bugetul de stat, acesta fiind cel mai mare contract de finanţare din judeţul Iaşi, semnat în cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

Ofertele pot fi depuse în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) până pe 4 februarie 2019, la ora 15.

Amintim că, dintre cele şapte proiecte de modernizare de drumuri aprobate prin PNDL, cinci sunt în diferite faze de execuţie, unul în licitaţie (DJ 246), iar unul în modificare de proiect (DJ 208F), după ce parametrii au fost depăşiţi între timp şi nu s-au mai găsit ofertanţi.

Comentarii